BMW & Mini Specialist

Klaar terwijl u wacht

Onderhoud & Reparaties

APK

Schade melden

Tarieven

Vervangend Vervoer

Acties

Pechhulp

Goedkoper dan de Dealer ---- Gratis Vervangend vervoer bij onderhoud ---- Klanten voordeelpas --- GMTO gecertificeerd Diagnose Specialist ---- Originele onderdelen ---- Prijsopgave vooraf --- Reparatie met video of foto’s --- Behoud van fabrieksgarantie.

Bandenstorage.nl

bandenstorage-1

Profielen en Veiligheid:

Optimale veiligheid, let op, met een restprofiel van 4 mm is een winterband afgekeurd!

Wettelijke bepaling:

Het is belangrijk voor uw veiligheid dat in uw auto, waarbij de topsnelheid de maximumsnelheid van de banden overschrijdt, een duidelijke sticker in uw gezichtsveld wordt aangebracht.
T = tot 190 km/h, H = tot 210 km/h, V = tot 240 km/h, W = 270 km/h, Q = tot 160 km/h).

Ook voor uw voertuig zijn deze stickers verkrijgbaar bij de receptie.

Wetgeving:

In sommige landen zijn winterbanden al verplicht. In andere landen met een winters klimaat, waaronder de populaire wintersportgebieden, dient de uitrusting van de auto te zijn aangepast aan de (te verwachten) weersomstandigheden. En aangezien er in de winter kans op sneeuw, ijs en modder is, doet u er verstandig aan winterbanden te monteren en sneeuwkettingen mee te nemen. In geval van een aanrijding loopt u anders groot risico (mede-) aansprakelijk of zelfs strafbaar te worden gesteld.

Wettelijk worden winterbanden als zodanig gekenmerkt als ze zijn voorzien van het sneeuwvloksymbool.

Beneden de 7 graden Celsius verliezen zomerbanden hun elasticiteit en grip. Winterbanden daarentegen zijn van een andere compound gemaakt, waardoor zij hun elasticiteit behouden. Ook het profiel van een winterband is speciaal afgestemd op de koude periode met een goede waterafvoer en duizenden lamellen die op sneeuw en ijs een enorme grip ontwikkelen ten opzichte vanzomerbanden.

Voorwaarde voor een goede werking van een winterband is wel, dat de profieldiepte niet te laag wordt. Voor het gebruik in de winter adviseren wij alleen winterbanden met een profieldiepte van meer dan 4 mm. In alle wintersport gebieden (bijv. Duitsland-Oostenrijk Frankrijk) is de minimum eis voor winterbanden 4 mm verplicht.

Tel: 036-5346550
Mail: info@auto-roos.nl